Списание "CAD ДАЙДЖЕСТ"

Списанието

Ние сме единствено по рода си в България, професионално месечно он-лайн списание за машиностроене и CAD/CAM/CAE/PLM софтуерни решения „CAD ДАЙДЖЕСТ”.

Списанието представя научни, научно-технически и научни-популярни статии в областта на CAD/CAM/CAE/PLM софтуерните решения, CNC управленията и машините, света на машиностроенето, инструменталната екипировка, металните конструкции, изделията от листов материал и мн. др. както и новини, помощни материали, съвети, коментари и анализи.

В списанието ще откриете решения, отговори и идеи, необходими за развиване на Вашия бизнес, на Вашата работа. Заложени са постоянни тематични рубрики, обзорни статии за производителите и вносителите на машини и оборудване, инструменти, софтуер, предложения на различни фирми.

Особено внимание ще бъде обърнато на CAD/CAM/CAE софтуера, като сравнително нова технология, която се застъпва все по-широко, както в световен, така и в наш локален мащаб. Ще се представят различните допълващи се и конкуриращи се решения във вид на статии, материали, анализи и коментари, ръководства.

Желанието ни е това издание да бъде свободна трибуна, около която да се приобщи обществото на инженерите от областта на машиностроенето и не само. Тук е мястото, където си подават ръка опита и младостта, конвенционалните и новите технологии, инженерите, преподавателите и студентите. Науката и бизнеса!

Към сайта има тематично разработен форум, който дава възможност на всеки от Вас да сподели своя опит, да изрази мнение, да даде становище, да отправи запитване, да изрази мнение, да получи съвет, помощ и т.н.

Форумът, както и сайта, се радва на сериозна посещаемост и както и сайта, остава отворен за промени и оптимизации. В него вече има отделна секция посветена на списание „CAD ДАЙДЖЕСТ”.

Изградили сме и допълнителен блог: www.blog.cadcamcae.bg в който ще поместваме всичко оново, което по различни причини не успява да намери място на електронните страници на списанието. Блогът е отворен за дискусии.

Имаме присъствие и в социалната мрежа на http://twitter.com с псевдоним cadcamcae. Това е зона за бързитe контакти по-между ни.

В сайта сме поместили и две връзки, които предлагат свободно сваляне на тримерни модели, нещо, което считаме, че е съществена полза за всички работещи с CAD пакети. Ако Вие разполагате с полезни линкове, то моля – споделете ги във форума, блога, twitter или ни пишете: office@cadcamcae.bg .

Редакцията стана представител на софтуера за обмен на 3D данни eDrawings Professionals, който вече се превръща в стандарт при работата с различни CAD пакети. Повече информация можете да намерите в сайта www.cadcamcae.bg .

Също така представляваме английската компания NCG CAM, чието софтуерно изцяло Windows ориентирано решение със същото име покрива всичко, което се отнася до NC програмирането на фрези, в т.ч. до пълни 5-осни фрезови обработки, високоскоростно фрезоване и т.н. Повече можете да научите в сайта www.cadcamcae.bg. Има място и за Вашите писма и материали.

Очакваме Ви!

"Пауър Медиа Груп", ЕООД


Телефон: (+359) 888 44 77 21

Факс: (+359) 02 / 491 78 66

Skype: cad.digest

Адрес:


гр. София, кв. Дианабад, бул. „Никола Габровски” № 12,
вх.1, ет.2, ап.1. П.К.1172
e-mail: office@cadcamcae.bgНамерете ни във facebook! ( http://www.facebook.com/cad.digest ). Присъединете се към нас!

Намерете ни в twitter! ( http://twitter.com/cadcamcae ).инж. Виктор Митов

Гл. Редактор